עורך דין הוצאת דיבה - עורך דין לשון הרע
השמיצו אתכם בפומבי? פגעו בשמכם הטוב באינטרנט או בפייסבוק? העלילו עליכם עלילות שווא במטרה לפגוע בכם?
מגיע לכם פיצוי כספי בגובה עד 140,000 ש"ח בגין כל פרסום פוגעני ומבלי שתצטרכו להוכיח שנגרם לכם נזק כלשהו
משרדנו עוסק בייצוג תובעים ונתבעים במסגרת תביעות הוצאת דיבה – לשון הרע

באילו מקרים כדאי לשקול הגשת תביעת לשון הרע - הוצאת דיבה?
תביעת לשון הרע (הוצאת דיבה) כדאי לשקול באותם מקרים שבהם יש ראיות על כך שהאמירה או האמירות הפוגעניות נאמרו ברבים. ככל שהאמירה הפוגענית נאמרה רק לנפגע, אין בסיס להגשת תביעת לשון הרע (הוצאת דיבה).
מה משפיע על גובה הפיצוי בתביעת לשון הרע?
גובה הפיצוי נקבע בהתאם למספר פרמטרים: חומרת האמירה הפוגענית, כמה אנשים נחשפו לאמירה הפוגענית, האם הפוגע התנצל או לא.
אם מדובר באמירה פוגענית שפורסמה לדוגמה באמצעות פוסט בפייסבוק – האם הפוסט עדיין קיים או שהוא נמחק.
הגישו נגדי תביעת לשון הרע - תביעת הוצאת דיבה. מה עלי לעשות?
במרבית המקרים כדאי מאוד להסתייע בעורך דין שעוסק בייצוג נתבעים בתביעות לשון הרע. במקרים מסוימים יהיה נכון להתנצל בגין האמירה הפוגענית על מנת למזער סיכונים, ובמקרים אחרים יהיה צורך להדוף באופן גורף ומוחלט את כל הטענות. כל מקרה נבחן לגופו של עניין.
אם הוגשה נגדכם תביעת לשון הרע – הוצאת דיבה, אתם מוזמנים ליצור איתנו קשר לצורך בחינת המקרה ובניית אסטרטגיית הגנה נכונה למקרה שלכם.
כמה יעלה לי לשכור עורך דין כדי שיגן עלי מפני תביעת לשון הרע?
שכר הטרחה משתנה מתביעה לתביעה בהתאם למורכבות שלה. ככל שהמקרה מורכב יותר כך גובה שכר הטרחה יהיה לרוב גבוה יותר.
האם משרדכם מייצג רק תובעים או רק נתבעים בתביעות לשון הרע?
משרדנו מייצג מזה שנים רבות, בהצלחה רבה, הן תובעים והן נתבעים במסגרת תביעות לשון הרע.
המלצות שקיבלנו מלקוחות המשרד
כיצד עורך דין הוצאת דיבה יכול לסייע לכם?
תחום הוצאת דיבה – לשון הרע הוא תחום משפטי אשר זוכה לחידושים משפטיים באופן קבוע. לא מספיק לעיין בהוראות חוק איסור לשון הרע על מנת להגיש תביעת דיבה או להתגונן מפני תביעת דיבה. רק עורך דין הוצאת דיבה אשר עוסק בתחום זה באופן קבוע ומתעדכן בקביעות בפסיקות בתי המשפט יוכל להגיש עבורכם תביעת דיבה אשר תוביל לפיצוי כספי גבוה ככל האפשר.
עוד טרם הגשת תביעה, עורך דין הוצאת דיבה יוכל להנחות אתכם אילו ראיות יש לאסוף על מנת לבסס את כתב התביעה או על מנת להפריך את הטענות שפורטו בכתב התביעה שהוגש נגדכם.
גם אתם רוצים לזכות בפיצוי כספי גבוה עקב הוצאת דיבה? צרו קשר עכשיו עם עורך דין הוצאת דיבה לצורך בחינת סיכויי ההצלחה שלכם.

אילו פעולות מומלץ לבצע לפני תביעת דיבה?
עוד לפני שאתם יוצרים קשר עם עורך דין הוצאת דיבה מומלץ לבצע את הפעולות הבאות:
1. לתעד את הפרסום הפוגעני באמצעות תצלום מסך או הקלטת שיחה.
2. לפנות בכתב או באמצעות שיחה מוקלטת למי שביצע את הפרסום הפוגעני ולדרוש את הסרת הפרסום ופרסום התנצלות.
3. לתעד את המענה של האדם שביצע את הפרסום הפוגעני.
יצירת קשר עם עורך דין הוצאת דיבה לאחר ביצוע פעולות פשוטות אלה יאפשר, ברוב המקרים, הגשת תביעת דיבה מהר יותר.
עורך דין הוצאת דיבה יסייע לזכות בפיצוי כספי
חוק איסור לשון הרע קובע כי במקרה בו מפורסם פרסום פוגעני, לדוגמה שיימינג ברשת או פרסום פוגעני בפייסבוק אשר נועד לבזות מישהו, הנפגע רשאי לדרוש, נכון להיום, פיצוי כספי בגובה עד כ-70 אלף ש"ח (הסכום מתעדכן מעט מדי שנה). יחד עם זאת, אם הנפגע מצליח להוכיח שפרסום הוצאת דיבה נועד על מנת לפגוע הפיצוי עשוי להיות כפול ולהגיע עד כ-140 אלף ש"ח (הסכום מתעדכן מעט מדי שנה).
לא תמיד ברור מה ההבדל בין שתי הפגיעות, אשר מובילות לסכומי פיצוי שונים לחלוטין, ולכן חשוב להתייעץ עם עורך דין הוצאת דיבה על מנת שיבחן את המקרה שלכם וידע לנווט את התביעה שלכם לסכום הפיצוי הנכון.
כדי להבהיר את הדברים נציג שני מצבים:
א. אדם א' כתב על אדם ב' שהוא לא מכיר, שהוא (אדם ב') גנב משהו. אין הכרות קודמת בין שני האנשים. הפרסום של א' הגיע לידיעת רבים.
ב. אדם א' כתב על אדם ב' שהוא כן מכיר והם עובדים ביחד, שאדם ב' גנב משהו ממקום העבודה. הפרסום של א' הגיע לידיעת רבים.
מטרתו של א' בפרסום הפוגעני היא לגרום לפיטוריו של ב' על מנת שא' יוכל לתפוס את מקומו במקום העבודה.
במקרה הראשון עורך דין הוצאת דיבה יבהיר לנפגע שעל פי החוק והפסיקה ישנו סיכוי גבוה יותר לזכות בפיצוי כספי בגין הפרסום הפוגעני בגובה עד כ-70 אלף שקלים.
לעומת זאת, במקרה השני עורך דין הוצאת דיבה יבהיר לנפגע שישנו סיכוי גבוה להוכיח שהפרסום הפוגעני נועד לפגוע (כלומר הייתה "כוונה"), ולכן ישנה אפשרות לדרוש פיצוי כספי בגין הוצאת דיבה עד גובה של כ-140 אלף ש"ח.
האם בכל מקרה כדאי להגיש תביעת דיבה?
התשובה לכך היא שלילית. לא בכל מקרה עורך דין הוצאת דיבה יוכל להמליץ ללקוח על הגשת תביעת דיבה, ויש לכך מספר סיבות:
1. לא כל מקרה מתאים להגשת תביעת דיבה – לא כל פרסום פוגעני או אמירה פוגענית יובילו לפיצוי כספי בבית המשפט. בתי המשפט קבעו פעמים רבות כי קללות רחוב אינן בגדר לשון הרע – הוצאת דיבה, ולכן, על אף שהן עשויות להיות פוגעניות ומעליבות, הן לא יובילו לפיצוי כספי.
2. לא בוצע פרסום ברבים כדרישת החוק – על מנת שתהיה אפשרות להגיש תביעת דיבה ולדרוש פיצוי כספי ישנה חובה שהפרסום יגיע לפחות לאדם אחד נוסף מלבד הנפגע. אם מדובר רק באמירה פוגענית שאמר אדם אחד לאחר אין שום סיכוי להצלחתה של תביעת דיבה ושום עורך דין הוצאת דיבה לא יוכל לסייע במקרה זה.
3. לתובע אין ראיות להוכחת טענותיו – על מנת לזכות בתביעת דיבה על התובע להוכיח שבוצע פרסום פוגעני ושהוא הגיע לרבים. כמו בכל תביעה אחרת, נטל ההוכחה מוטל על התובע ואם הוא לא יצליח להוכיח את תביעתו היא עשויה להדחות והתובע עשוי להיות מחויב בהוצאות משפט.
נציג את הבעיה בסיטואציה זו על ידי דוגמה: א' צעק ברחוב שב' הוא נוכל וגנב. הרבה אנשים נכחו באותה עת ברחוב ושמעו את הדברים. ב' לא מכיר אף אחד מהאנשים ברחוב והוא לא הקליט את אמירתו של א'. במצב כזה עורך דין הוצאת דיבה יסביר ללקוח שהסיכוי שלו לזכות בתביעה מבלי להביא לבית המשפט ולו עד אחד הוא נמוך מאוד. ככל שב' לא יאתר את אחד האנשים שנכחו באותה עת ברחוב, ואשר שמעו בפועל באוזניהם את אמירותו של א', אין סיכוי להצלחתה של תביעת הדיבה.
כיצד לפעול אם מאיימים עליכם בתביעת דיבה?
כפי שצוין קודם, לא כל פרסום פוגעני מהווה הוצאת דיבה, ולא כל פרסום פוגעני יוביל לפיצוי כספי בבית המשפט. זה לא מונע מכל אדם שחש שהוא נפגע מפרסום כלשהו לפנות לגורם שפירסם פוסט כלשהו ולאיים עליו בתביעת דיבה.
ברוב המקרים במסגרת מכתב התראה לפני נקיטת הליכים משפטיים ישנה דרישה לבצע לפחות אחד משלושת הדברים הבאים:
1. למחוק את הפוסט הפוגעני.
2. לפרסם התנצלות פומבית.
3. לשלם פיצוי כספי.

חשוב לשים לב לכך שכל פעולה שתעשו בשלב זה עשויה להשפיע על אופן ניהול ההגנה על ידי עורך דין הוצאת דיבה, ככל שתביעת דיבה אכן תוגש בפועל. חשוב להבין שאם תמחקו את הפוסט ו/או תפרסמו התנצלות פומבית, זה לא מגן עליכם מפני תביעת דיבה. ההיפך הוא הנכון. במצב כזה ישנה סבירות גבוהה יותר שתוגש תביעת דיבה וההגנה עליכם צפויה להיות מורכבת הרבה יותר.
במקרים אלה מומלץ להתייעץ עם עורך דין הוצאת דיבה לפני ביצוע פעולה כשלהי על מנת להבין מהי החשיפה המשפטית שלכם. אם יתברר שהפוסט שפרסמתם אכן מהווה לשון הרע על פי הוראות חוק איסור לשון הרע יתכן שיהיה מקום למחוק את הפוסט ולהתנצל תוך קבלת התחייבות בכתב מטעם הנפגע שהוא לא יגיש נגדכם תביעת דיבה בהמשך.
מנגד, אם יתברר שהפוסט שכתבתם אינו מהווה לשון הרע על פי חוק איסור לשון הרע, יתכן שיהיה זה נכון פשוט להתעלם מהדרישה לחלוטין או להגיב ולפרט מדוע אתם דוחים את הדרישות. כמובן שכל מקרה יש לבחון לגופו.
עורך דין הוצאת דיבה מנוסה
עורך דין אדי בליטשטיין הוא עורך דין הוצאת דיבה אשר לאורך השנים ייצג תובעים ונתבעים במסגרת תביעות לשון הרע – הוצאת דיבה. עורך דין אדי בליטשטיין מקפיד על התעדכנות קבועה בפסיקות בתי המשפט על מנת שיהיו לו את הכלים המשפטיים הטובים ביותר לייצג את לקוחותיו בתביעות דיבה.
השירות המשפטי המוענק על ידי עורך דין אדי בליטשטיין זוכה להערכה רבה על ידי לקוחות המשרד, ואתם תוכלו לקרוא המלצות חמות בתחילת עמוד זה.


פיצוי בגין נזק כללי בתביעת לשון הרע – פיצוי יותר גבוה מהרגיל
במסגרת תביעת לשון הרע ניתן למצוא לרוב דרישה לקבלת פיצוי סטטוטורי הקבוע בסעיף 7א לחוק איסור לשון הרע. חשוב לדעת שמלבד הפיצוי הסטטוטורי שאינו מחייב

גזלן, גניבה, ניצול לרעה – מה הפיצוי הראוי בגין אמירות אלה?
אמירות ברבים והאשמת אדם בגין היותו לכאורה גזלן, או שהוא מבצע ניצול לרעה, גניבה, עשויות להוביל להגשת תביעת לשון הרע כנגד אומר אמירות אלה, ובית

פוסט משפיל באינסטגרם יעלה לניקול ראידמן הרבה מאוד כסף
ניקול ראידמן היא דמות ציבורית ידועה ולה מאות אלפי עוקבים באינסטגרם. כאשר אדם כמוה מפרסם פוסט משפיל הדבר מקבל תפוצה אדירה ועשוי ליצור נזק אדיר

חבר כנסת מיקי זוהר הגיש תביעת לשון הרע – הפסיד וחטף הוצאות
מדוע תבע חבר הכנסת מיקי זוהר את תנועת קריים מיניסטר (Crime Minister)? תנועת קריים מיניסטר היא תנועת מחאה אשר פעלה רבות כנגד ראש הממשלה לשעבר

גיא לרר ותוכנית הצינור פרסמו כתבה פוגענית – וישלמו 210 אלף שקלים
גיא לרר הוא עיתונאי ומנחה התוכנית "הצינור" העוסקת בסוגיות יומיומיות המעניינות את הציבור. בשנת 2019 גיא לרר פרסם כתבה העוסקת בשוטרים אשר פרצו לכאורה לביתו

התראה לפני תביעת לשון הרע – יתרונות וחסרונות במשלוח מכתב
לאחר שנחשפים לפרסום פוגעני המהווה לשון הרע (הוצאת דיבה) שוקלים בדרך כלל הגשת תביעת, מבלי לשקול תחילה את האפשרות לשלוח התראה לפני תביעת לשון הרע.