עורך דין אדי בליטשטיין

תביעה לפינוי מושכר – פינוי דייר או פינוי שוכר שהפסיק לשלם

תביעה לפינוי מושכר הפכה בשנים האחרונות לכלי בו נעשה שימוש תדיר, וזאת עקב תופעה במסגרתה דיירים מסרבים להתפנות מהדירה בעת סיום חוזה השכירות או במהלכו, וזאת לאחר שהם מפסיקים לשלם את דמי השכירות.

לפני שנוצר ההליך המשפטי של תביעה לפינוי מושכר, המשכירים נאלצו להתמודד עם שוכרים בעייתיים באמצעות הליכים משפטיים אחרים, אשר לרוב נמשכו חודשים רבים מאוד, לכל הפחות. נראה כי זו הייתה האפשרות היחידה של המשכירים משום שלא ניתן לפנות את השוכרים בכוח, ואף לא להחליף את מנעול הדלת. פעולות מסוג זה עשויות לזכות את השוכר בפיצוי, וזאת על אף שהוא לא התפנה במועד ו/או לא שילם למשכיר את דמי השכירות.

מומלץ מאוד להסתייע בשירותיו של עורך דין לצורך הגשה וניהול של תביעה לפינוי מושכר. כך ניתן יהיה לפנות את הדייר או השוכר הסורר בצורה מהירה יותר, ואתם תוכלו להשכיר את הנכס למישהו אחר ולחזור ולהרוויח כסף מדמי השכירות (ולאחר מכן, אם תרצו, תוכלו לתבוע את הדייר הסורר בגין הנזקים הכספיים שהוא גרם לכם).

עורך דין אדי בליטשטיין עוסק מזה למעלה מעשור בייצוג תובעים ונתבעים במסגרת תביעות לפינוי מושכר. צריכים ליווי משפטי מקצועי? צרו קשר עם משרדנו.

עורך דין אדי בליטשטיין
עורך דין תביעות אדי בליטשטיין מסביר על תביעה לפינוי מושכר

מאפייניה של תביעה לפינוי מושכר

תביעה לפינוי זהו הליך משפטי אשר נועד לפנות את השוכר הבעייתי במהירות. במסגרת הליך זה לא ניתן לתבוע סעדים נוספים מלבד פינוי המושכר. יחד עם זאת, אין הדבר אומר שמי שמגיש תביעה לפינוי לא יוכל להגיש תביעה נפרדת במסגרתה יתבע הפיצוי הכספי בגין דמי השכירות, וייתכן שבגין נזקים נוספים שנגרמו למשכיר.

תביעה לפינוי מושכר מתנהלת לפי פרק י"ב לתקנות סדר הדין האזרחי.

תביעה לפינוי יש להגיש בצירוף תצהירו של התובע וכותרת כתב התביעה תהיה "תביעה לפינוי מושכר". יש לצרף לכתב התביעה נסח טאבו המעיד כי התובע הוא אכן בעל הדירה. כמו כן, יש לצרף את הסכם השכירות על מנת להוכיח מה הייתה תקופה השכירות (במידה והשוכר נשאר בדירה לאחר סיומו של הסכם השכירות) או מה גובה דמי השכירות החודשיים (במידה והשוכר לא משלם את דמי השכירות החודשיים).

מועד הדיון במסגרת תביעה לפינוי נקבע תוך פרק זמן קצר מאוד – עד שלושים ימים לאחר המועד האחרון להגשת כתב הגנה. זהו היתרון הבולט בהגשת תביעה לפינוי מושכר, שכן, המשכיר יזכה לסעד תוך פרק זמן קצר (יחסית) בהשוואה להליכים משפטיים אחרים. בפועל תוכלו להגיע לדיון בבית משפט תוך כ-60 ימים, משום שהנתבע רשאי להגיש כתב הגנה תוך 30 ימים ממועד קבלת כתב התביעה, ומועד הדיון יקבע בעוד כ-30 ימים נוספים לאחר המועד האחרון להגשת כתב ההגנה.

יחד עם זאת, אל תצפו שבמועד הדיון בית המשפט יורה על פינוי מיידי. לרוב בית המשפט מאפשר לצד השני תקופה בת מספר חודשים (בין חודש לשלושה חודשים) על מנת לצאת מהדירה ביוזמתו. גם אם הנתבע לא יצא מהדירה לאחר מתן פסק הדין, תוכלו לפנות להוצאה לפועל רק תוך 30 ימים ממועד מתן פסק הדין.

נתבע במסגרת תביעה לפנוי מושכר לא רשאי להגיש תביעה שכנגד או הודעה לצד שלישי. מטרתה של הגבלה זו היא לפשט ולקצר את ההליך המשפטי, על מנת להעניק סעד מהיר ככל הניתן לבעל הדירה (אשר בעלותו בדירת המגורים איננה מוטלת בספק).

תביעה לפינוי מושכר
מטרתה של תביעה לפינוי מושכר היא לפנות את השוכר במהרה

חסרונותיה של תביעה לפינוי מושכר

להליך זה שני חסרונות בולטים. הראשון, על מנת לזכות בסעד כספי יהיה עליכם להגיש תביעה נוספת (כזכור, לא ניתן לדרוש במסגרת תביעה לפינוי מושכר סעד כלשהו מלבד פינוי הדירה). כלומר, תאלצו להשקיע זמן ומשאבים בהליך משפטי נוסף.

השני, גם לאחר קבלת פסק דין לא ניתן לפנות את השוכר בכוח, או להחליף מנעולים, במידה והשוכר לא מקיים את פסק הדין. לצורך כך יש לפנות להליכי הוצאה לפועל, אשר גם הם יגזלו זמן ומשאבים נוספים.

לסיכום

במדינתנו קיימת מכת מדינה במסגרתה שוכרים מפסיקים לפתע לשלם את דמי השכירות אך מסרבים לפנות את המושכר. במקרים אלה בדיוק ניתן להגיש נגדם תביעה לפינוי מושכר.

תביעה לפינוי מושכר זהו הליך משפטי מהיר יחסית ומטרתו קודם כל לפנות את השוכר, ולכן במסגרת תביעה זו לא תוכלו לדרוש דבר מלבד הפינוי עצמו. לאחר הליך זה תוכלו להגיש תביעה כספית (אם מדובר בתביעה עד לסך של 75 אלף שקלים, מדובר בהגשת תביעה בסדר דין מהיר) או תביעה אזרחית נפרדת לקבלת פיצוי כספי בגין הנזקים שנגרמו לכם (לדוגמה: דמי השכירות, פיצוי בגין נזקים שנגרמו לדירה, פיצוי בגין עוגמת נפש, וכו').

פרק הזמן עד לפינוי השוכר בפועל הוא בין 3 – 6 חודשים ממועד הגשת כתב תביעה לבית המשפט. הסיבה לעיכוב היא שגם לאחר מתן פסק הדין השופט לא מורה על פינוי מיידי של השוכר אלא מאפשר לו זמן סביר למצוא דיור חלופי.

כדאי מאוד להיעזר בשירותיו של עורך דין מנוסה בהגשת תביעה לפינוי מושכר. גם במסגרת הליך זה, שנראה לכאורה פשוט (אך הוא לא) יתכנו סיבוכים שעלולים להוביל לכך שההליך יתארך והשוכר ישאר בינתיים בדירה, דבר שיוביל בהכרח לנזקים כספיים נוספים לבעל הדירה (לכל הפחות – אובדן דמי שכירות מדיירים פוטנציאליים חדשים).

עורך דין אדי בליטשטיין
צריכים עורך דין לצורך תביעה לפינוי ? צרו קשר עם עורך דין אדי בליטשטיין

שאלות נפוצות בעניין תביעה לפינוי מושכר

  • כמה זמן לוקח בפועל לפנות דייר שהפסיק לשלם דמי שכירות?

    לא פחות משלושה עד שישה חודשים ממועד הגשת התביעה.
    לאחר פינוי הדייר בפועל, יש צורך להגיש תביעה נוספת בגין דמי השכירות שהדייר לא שילם (לא ניתן לדרוש את דמי השכירות במסגרת תביעה לפינוי מושכר משום שמדובר בהליך מקוצר שכל מטרתו היא לפנות את הדייר).

  • מהו שכר טרחת עורך דין מקובל כדי להגיש תביעה לפינוי מושכר?

    אין מחיר קבוע וכל מקרה נבחן לגופו. בדרך כלל לא פחות מ-10,000 ש"ח בתוספת מע"מ.

  • האם ניתן להגיש תביעה לפינוי מושכר לבית משפט לתביעות קטנות?

    לא. תביעות מסוג זה יש להגיש אך ורק לבית משפט השלום. לבית משפט לתביעות קטנות אין סמכות לדון בתביעות מסוג זה ולכן התביעה כנראה תדחה על הסף (אלא אם כן דרשתם גם פיצוי כספי, במקרה כזה בית המשפט עשוי לדון בסעד הכספי אך לא בשאלת הפינוי).

  • האם אני יכול לנתק לדייר שלא משלם לי שכירות את המים והחשמל (כדי להכריח אותו לצאת מהדירה)?

    לא. פעולה שכזו עשויה להוביל לתביעה נגד בעל הדירה.

דירוג הגולשים:

5 / 5. 82

No votes so far! Be the first to rate this post.

אנחנו שמחים לדעת שהמאמר סייע לך.

Follow us on social media!

We are sorry that this post was not useful for you!

Let us improve this post!

Tell us how we can improve this post?

תביעה לפינוי מושכר
תביעה לפינוי מושכר
חזרה לחלק ספציפי במאמר
שיתוף בפייסבוק
שיתוף ב-X
שיתוף בלינקדין
שליחה בוואטסאפ
שליחה בטלגרם
שליחה בדוא"ל
מדוע כדאי לשכור את שירותינו?
מעל 13 שנות ניסיון והצלחות מוכחות
0 +
מעל 750 לקוחות מרוצים
0 +
מאה אחוז יחס אישי לכל לקוח
% 0
תמונה של עורך דין אדי בליטשטיין
עורך דין אדי בליטשטיין

משרדנו עוסק בייצוג תובעים ונתבעים במסגרת תביעות ייצוגיות ותביעות אזרחיות - כספיות מורכבות.

למשרדנו מעל 13 שנות ניסיון והצלחות מוכחות בבתי המשפט.

המלצות רבות מלקוחות קודמים ופרסומים בתקשורת על התיקים שאנו מנהלים תוכלו לקרוא בתחתית העמוד.

עורך דין אדי בליטשטיין דובר את השפות עברית, אנגלית ורוסית.

חיוג לעו"ד אדי בליטשטיין 03-6427876
המלצות מלקוחות קודמים
כותבים עלינו בתקשורת

מידע משפטי בווידאו

מידע משפטי במגוון נושאים
17 קטעי וידאו
מאמרים באותה קטגוריה

לפני שאתם עוזבים...

רוצים לדעת כיצד לנסח נכון כתב תביעה? הצטרפו לרשימת התפוצה שלנו ונעביר אתכם למדריך מקיף ללא תשלום

אנחנו לא שולחים פרסומות וניתן לבצע הסרה בכל שלב