מה זה ליטיגציה מסחרית?
ליטיגציה פירושה בעברית התדיינות. ליטיגציה מסחרית היא התדיינות בנושאים מסחריים כגון דיני תאגידים (מחלוקות בחברות ציבוריות ופרטיות), דיני חוזים, סכסוכים בין שותפים, סכסוכים מורכבים בין ספקים ללקוחות, סחר פנים ארצי או בינלאומי, דיני שטרות, סוגיות הרלוונטיות לדיני מיסים, תביעות ייצוגיות, וכו'. לרוב במסגרת ליטיגציה מסחרית מתבררים סכסוכים שמוערכים בסכומי כסף משמעותיים.
כאשר מדברים על ליטיגציה מסחרית מתכוונים בדרך כלל לייצוג בבית משפט על ידי עורך דין ליטיגציה (ליטיגטור). בניגוד לדעה הרווחת לא כל עורך דין מתמחה או בקיא בכל הקשור לייצוג בבית משפט, בטח ובטח כאשר נדרשת ליטיגציה מסחרית בסוגיות מורכבות.
עורך דין ליטיגציה מסחרית הוא עורך דין שמתמחה בייצוג בבית המשפט ושכנוע השופט לקבל את גרסת וטענות לקוחותיו. עורך דין שכזה בקיא בפרקטיקות המקובלות יותר והמקובלות פחות באולם בית המשפט, יש לו בדרך כלל הכרות טובה עם השופטים (משום שעורך דין שכזה מופיע באופן קבוע בבתי המשפט השונים, ולא בהכרח מכיוון שיש לו "קשרים" כאלה ואחרים עם השופטים), והוא יודע כיצד לנהל משא ומתן (גם במסגרת הליכי גישור ובוררות) עם הצד שכנגד או כיצד לבצע חקירה נגדית במסגרת דיון הוכחות, ולרוב עורך דין ליטיגציה מסחרית ישאר מעודכן בהוראות החוק והפסיקה העדכניות ביותר.
חשוב לקחת בחשבון שיש הבדל בין ליטיגציה מסחרית לעומת ליטיגציה אזרחית או ליטיגציה פלילית. ליטיגציה אזרחית עוסקת יותר בסוגיות הרלוונטיות בין אנשים או בסוגיות אזרחיות. לדוגמה: דיני משפחה, סכסוכי שכנים, תביעות בין אנשים פרטיים, וכו'.
לעומת זאת ליטיגציה פלילית עוסקת בסוגיות פליליות. לרוב עורך דין ליטיגציה פלילית הוא סניגור אשר מגן על הלקוח שלו מפני הליכים שבהם נוקטת המדינה באמצעות פרקליטות המדינה. ליטיגציה פלילית עוסקת במקרי רצח, אונס, גניבה, עבירות צווארון לבן, וכו'.
סוג נוסף של ליטיגציה הוא ליטיגציה מנהלית. במסגרת ליטיגציה מנהלית הסכסוכים בדרך כלל מתנהלים בבית משפט לעניינים מנהליים בין האזרח לרשויות המדינה. מדובר לרוב בעתירות מנהליות, ערעורים מנהליים, תביעות מנהליות.
ההבחנה בין סוגי ליטיגציה שונים חשובה מאוד על מנת שהלקוח ידע לאיזה עורך דין עליו לפנות כדי למקסם את סיכויי ההצלחה בפתרון הבעיה הרלוונטית אליו. ככל שהלקוח יבחר בעורך דין ליטיגציה מסחרית מנוסה יותר כך יש סיכוי גבוה יותר שהוא יוכל לפתור את הבעיה שלו בצורה יעילה יותר. אחד הטיפים שאני תמיד נותן ללקוחותי כאשר הם פונים אלי לפגישת ייעוץ בנושאים מסחריים הוא שעליהם לחשוב כיצד הם יכולים לקבל כמה שיותר בכמה שפחות זמן.
לדוגמה: לא תמיד יש כדאיות מבחינת הלקוח לנהל את ההליך את לקבלתו של פסק דין (הליכים מסחריים יכולים להמשך בבית משפט בקלות מספר שנים), גם אם יתכן שבמסגרת פסק דין הוא עשוי לקבל יותר. בבית המשפט, במיוחד כאשר מדובר בסכסוכים מסחריים, תמיד יש אי ודאות וסיכונים, וגם לקוח שיש לו "קייס" חזק יכול להפסיד מכיוון שאין לו שליטה על איך יקום השופט בבוקר כתיבת פסק הדין, האם הוא יטרח לקרוא את כל הפרוטוקולים, האם יזכור את כל העדויות, האם יטרח לקרוא את כל הראיות שהוגשו לתיק וכו'. במצב כזה הלקוח עשוי לקבל פסק דין ממנו הוא לא מרוצה ויאלץ אפילו להגיש ערעור, דבר שיחייב בזבוז זמן נוסף ולא מעט כסף.
מסיבה זו כדאי להגיע למצב של ודאות, במיוחד כאשר במסגרת ליטיגציה מסחרית הלקוח חשוף לסיכונים. במצבים אלה עדיף ללקוח "לקנות סיכון – סיכוי", ולשלוט בתוצאות ההליך באמצעות הליכי פשרה, גם אם זה אומר שהוא מוותר על חלק מדרישותיו או טענותיו. אסור לשכוח שפשרה היא לא בהכרח פתרון רע, גם אם מוותרים על חלק מהטענות, מכיוון שאף פעם אין ערובה שבמסגרת פסק דין השופט יקבל את כל טענות הלקוח.
התמחות בליטיגציה מצריכה ניסיון שנרכש במשך שנים
התמחות בליטיגציה דומה להתמחות ברפואה. ככל שהרופא עוסק בתחום ספציפי כמה שיותר שנים, צובר ידע, נחשף לכמה שיותר מקרים רפואיים שונים, מצליח לפתור בעיות רפואיות מורכבות, כך לרוב הוא יחשב רופא מנוסה וטוב יותר. במצב כזה יותר ויותר חולים ירצו להגיע אליו לטיפול.
כך גם התמחות בליטיגציה בבית המשפט. עורך דין ליטיגציה מסחרית עוסק במשך שנים בצבירת ניסיון וידע על ידי חשיפה למקרים שונים ומורכבים, הגעה לבתי משפט שונים והכרות עם שופטים שונים, אשר לא תמיד פוסקים בצורה אחידה. עורך דין ליטיגציה מסחרית גם צובר קשרים עם עורכי דין אחרים. קשרים אלה יכולים להיות חשובים מאוד אם במקרה הצד השני מיוצג על ידי עורך דין שכבר מוכר לעורך הדין שמייצג אתכם, וכך פשוט יותר להגיע ל"שפה משותפת" שעשויה להוביל לפתרונות יצירתיים שיסייעו ללקוח שלכם לחסוך הרבה מאוד זמן וכסף.
לרוב התמחות בליטיגציה תשפיע גם על גובה שכר הטרחה שתאלצו לשלם לעורך הדין. עורך דין מנוסה מאוד בעל הצלחות מוכחות בבתי משפט ובפתרון סכסוכים מסחריים מורכבים, לרוב, יתמחר את שירותיו בסכום גבוה יותר לעומת עורך דין שלא מתמחה בענייני ליטיגציה מסחרית, בעל ותק, ניסיון או הצלחות מועטות יותר.
שלבי פעולה טיפוסיים של עורך דין ליטיגציה מסחרית
פגישה ראשונית עם לקוח חדש
במסגרת פגישה זו עורך דין ליטיגציה מסחרית ינסה להבין מהי בדיוק בעיית הלקוח, ויותר חשוב מכך, אילו נתונים יש בידיו כי להוכיח את טענותיו ולזכות בתביעה, אם יהיה צורך להגיש כתב תביעה, וככל שלא תושג פשרה לפני פניה לערכאות משפטיות.
פגישה זו חשובה גם אם הלקוח נתבע ויש צורך להגיש כתב הגנה, כדי שניתן יהיה לחשוב על טקטיקה ואסטרטגיה משפטית לצורך ניהול הגנת הלקוח.
פגישה זו חשובה מכיוון שלא תמיד הלקוח מגיע "מוכן" ולרוב כבר בפגישה זו הלקוח יקבל הוראות מעורך הדין מה לעשות לצורך איסוף נתונים וראיות שעשויות לסייע ללקוח לזכות בתביעתו.
לימוד הנתונים והמידע שנמסר לעורך הדין על ידי הלקוח
ליטיגציה מסחרית מורכבת מחייבת לעיתים ללמוד נתונים רבים לפני שפונים לערכאות משפטיות או אפילו לפני שפונים לצד שכנגד במטרה לנסות לנהל הליכי משא ומתן.
לעיתים לקוחות שמגיעים למשרדי מגיעים עם קלסרים עבי כרס שרק לצורך קריאתם והבנת הסכסוך באופן מלא, נדרשות שעות עבודה רבות מאוד.
קשה עד בלתי אפשרי לייצג את הלקוח בצורה טובה במסגרת סכסוך מסחרי מבלי להכיר היטב את כל העובדות.
שליחת מכתבי התראה לגורמים הרלוונטיים
ליטיגציה מסחרית מחייבת מחשבה יצירתית וחשיבה מחוץ לקופסא. לא תמיד הדבר הנכון ביותר מבחינת הלקוח הוא הגשת תביעה באופן מיידי לבית המשפט. כפי שכבר ציינתי, תביעה עשויה להמשך לא מעט שנים, ולעיתים ללקוח נדרש פתרון מהיר יותר.
מסיבה זו, לרוב, לפני ליטיגציה מסחרית בבית המשפט ישלח מכתב התראה לגורמים הרלוונטיים במסגרתו יועלו דרישות הלקוח, אך גם לעיתים המכתב ינוסח בצורה שכזו כך שהוא יהווה תמריץ לצד שכנגד לצורך ניהול משא ומתן.
ניסיון לקיים פגישה לצורך המנעות מהליכים משפטיים
במקרים מסויימים לאחר משלוח מכתב התראה עורך דין ליטיגציה מסחרית ינסה ליצור קשר עם עורכי הדין של הצד שכנגד במטרה לקיים פגישה במסגרתה ניתן יהיה להגיע להסכמות, או לכל הפחות, לצמצם את המחלוקות.
לדוגמה: אם המחלוקת היא על 50 מיליון שקלים יתכן שניתן יהיה להגיע להסכמות לפני פניה לערכאות משפטיות בעניין 10 מיליון שקלים, ובכך להגיע לבית המשפט עם מחלוקת משפטית מצומצמת יותר שתוביל להליך משפטי קצר יותר ופחות מסורבל.
ניסוח כתבי טענות לבית המשפט
בהרבה מקרים הצדדים לא יגיעו להסכמות לפני הגעה לערכאות משפטיות. במקרים אלה עורך הדין יחל בהכנת כתבי הטענות (כתב תביעה או כתב ההגנה). טיוטות של כתבי הטענות תמיד יועברו לעיון ואישור הלקוח. זהו שלב מאוד חשוב מכיוון שלא תמיד עורך הדין קיבל מהלקוח את כל המידע העובדתי, ולעיתים אפילו לא הבין את המידע שנמסר על ידי הלקוח בצורה נכונה.
מסיבה זו חשוב מאוד שהלקוח יקרא את הטיוטה בעיון רב כדי שיוכל להעביר משוב לעורך הדין בעניינים עובדתיים. בנוסף, מניסיון של אינספור תיקים, אני יכול לומר לכם שבשלב זה הלקוח בדרך כלל נזכר בעוד נתונים עובדתיים אותם הוא לא סיפר לעורך הדין בעבר. נתונים אלה יכולים להיות חשובים במיוחד.
הגשת כתבי הטענות ותחילתה של ליטיגציה מסחרית בבית המשפט
לאחר הגשת כתבי הטענות לבית המשפט יחלו ההליכים בבית המשפט, לרבות דיונים בבית משפט. בשלב זה עורך דין ליטיגציה מסחרית מנוסה יוכל לסייע ללקוח שלו באמצעות ניסיונו הרב בשכנוע שופטים לקבל את טענות לקוחותיו.
לסיכום
כאשר מדברים על ליטיגציה מסחרית מדברים לרוב על ייצוג בבית משפט (בפני שופט) במסגרת סכסוכים מסחריים. לרוב, במסגרת ליטיגציה מסחרית מתבררים סכסוכים בשווי כספי רב.
ליטגיציה מסחרית שונה לעומת ליטיגציה אזרחית, ליטיגציה פלילית או ליטיגציה מנהלית.
עורך דין ליטיגציה מסחרית מתמחה לרוב בשכנוע שופטים או הצד שכנגד לקבל את טענות הלקוח שלו. אם הצדדים לא יגיעו להסכמות לפני פניה לערכאות משפטיות, עורך דין ליטיגציה מנוסה ידע לנווט את ההליך המשפטי בצורה כזו שתוביל למקסום סיכויי ההצלחה