עורך דין אדי בליטשטיין

הטעיה במכירת רכב – איך מתמודדים עם הונאה אחרי הרכישה?

לאיזו תוצאה ניתן להגיע בעקבות הטעיה במכירת רכב?

הטעיה במכירת רכב יכולה לגרום נזקים כספיים משמעותיים מאוד לרוכש הרכב, שעשוי לקבל ללא ידיעתו רכב שעבר תאונה או בעל פגמים משמעותיים אחרים. חשוב לדעת שניתן לטפל במקרי הונאה מסוג זה באמצעות הגשת תביעה לבית המשפט.

בית המשפט יבחן האם אכן התקיימה הטעיה במכירת רכב, וככל שיגיע למסקנה שאכן התבצעה הטעיה ניתן יהיה לקבל סעד בדמות של ביטול עסקה לרכב, קבלת פיצוי כספי והחזר הוצאות משפט.

לצורך הגשת תביעה בגין הטעיה במכירת רכב כדאי מאוד לאסוף את כל הנתונים עליהם הסתמכתם טרם ביצוע העסקה. לדוגמה: 1. המודעה שפורסמה באינטרנט; 2. התכתבויות עם המוכר; 3. הקלטות שיחות עם המוכר; 4. מסמכים שהמוכר הציג לקונה טרם ביצוע העסקה, לרבות הסכם ההתקשרות; 5. כל נתון/מסמך נוסף שיכול לסייע בהוכחת הטענה שהרוכש הוטעה על ידי המוכר.

הגשת תביעה בטענה שבוצעה הטעיה על ידי המוכר מבלי להציג ראיות מתאימות שמוכיחות שאכן התבצעה הטעיה, תוביל, בחלק גדול מהמקרים, לדחיית התביעה. במצב שבו בית המשפט צריך להכריע ב"מילה מול מילה" בחלק לא מבוטל מהמקרים השופט לא יוכל לקבל את טענות התובע (הרוכש שהוטעה).

מסיבה זו בדיוק מומלץ מאוד להסתייע בשירותיו של עורך דין לענייני רכב על מנת שינחה את רוכש הרכב כיצד לפעול, איזה נתונים לאסוף, וינסח כתב תביעה בצורה כזאת שתסייע לרוכש הרכב לשכנע את בית המשפט בטענותיו בעניין סוגיית ההטעיה.

גם אם בעיני רוכש הרכב שהוטעה מדובר במקרה "קל" או מקרה "פשוט" אין זה כך בבית המשפט. מה שנראה פשוט בבית המשפט הופך להיות מורכב ומסובך, ורוכש רכב שינסה להגיש תביעה בגין הטעיה במכירת רכב בעצמו יגלה מהר מאוד שהוא בכל זאת יצטרך לפנות לעורך דין לצורך קבלת ליווי משפטי מקצועי. הבעיה במקרים אלה היא שלתקן את הטעויות שעשה רוכש הרכב בעצמו יהיה קשה, ולעיתים בלתי אפשרי.

הטעיה במכירת רכב
עורך דין לענייני רכב אדי בליטשטיין מסביר על הטעיה במכירת רכב

הטעיה במכירת רכב חדש

הטעיה במכירת רכב חדש יכולה לבוא לידי ביטוי בכמה אופנים. ראשית, נציג המכירות יכול להבטיח לרוכש הרכב שהוא יקבל דגם עם מפרט ספציפי אך בפועל יספק לו רכב עם מפרט אחר ונחות יותר (לדוגמה מנוע בנפח קטן יותר, חוסר במערכות בטיחות, וכו').

שנית, ההטעיה יכולה לבוא לידי ביטוי במועד אספקת הרכב. על מנת להשלים את העסקה ולגזור קופון נציג המכירות יכול לטעון שהרכב זמין במלאי או שניתן לספק אותו תוך פרק זמן קצר מאוד, אך בפועל כלל לא ידוע תוך כמה זמן הרכב יגיע לישראל ומתי הלקוח יקבל אותו.

שלישית, משרדנו נתקל במקרים שבהם הלקוח הוטעה בסוכנות הרכב ובמקום לספק לו רכב חדש, סוכנות הרכב סיפקה ללקוח רכב מתצוגה. כמובן שסכום הכסף שנגבה מהלקוח היה שווה ערך לסכום שעולה רכב חדש לחלוטין.

רביעית, משרדנו נתקל גם במקרים בהם נמכר ללקוח רכב לכאורה חדש לחלוטין אך בדיעבד הסתבר שהרכב עבר הצפה או שאפילו עבר תאונה, מבלי שסוגיות אלה גולו ללקוח. מדובר במקרי הונאה חמורים שמצדיקים לעיתים גם הגשת תלונה במשטרה, ולא רק הגשת תביעה אזרחית או תביעה כספית.

כל מקרה של הטעיה במכירת רכב חדש צריך להיות מטופל באופן מיידי. כלומר, ברגע שגיליתם שמדובר במקרה הונאה עליכם להתלונן. את התלונה יש להעביר בכתב על מנת שיהיה תיעוד מדויק מה כתבתם, למי פניתם ומתי. תיעוד זה יסייע לכם בהמשך אם וככל שיהיה צורך בהגשת תביעה לבית המשפט.

הטעיה במכירת רכב חדש
הטעיה במכירת רכב יכולה להתקיים גם כשרוכשים רכב חדש

הטעיה במכירת רכב משומש (יד שניה)

הטעיה במכירת רכב משומש מאוד נפוצה משום שיש המון סוגיות ברכבים משומשים שיכולות להשפיע על שווי הרכב. מכיוון שהמוכר מעוניין למכור את הרכב במחיר הגבוה ביותר שאפשר, הוא לא תמיד יטרח לגלות שקיימים פגמים כאלה או אחרים ברכב.

בעת רכישת רכב משומש אי אפשר להתעלם גם מחוסר ניסיונם של הרוכשים אשר נוטים לסמוך על מוכרי הרכבים, ובמיוחד על סוחרי הרכבים שמצליחים לגרום להם להאמין לכל מה שהם אומרים, וכלל לא טורחים לקחת את הרכב לבדיקה במכון לבדיקת רכבים. ביצוע בדיקה שכזו יכולה להקטין בצורה משמעותית את האפשרות שתתקיים הטעיה במכירת רכב יד שניה.

הטעיה במכירת רכב אובדן להלכה או רכב שעבר תאונה

רכב אובדן להלכה הוא רכב שעבר תאונה רצינית ושווי התיקון של רכב כזה עשוי להגיע לכמעט 60% משוויו. הבעיה עם קניית רכב אובדן להלכה היא שהרוכש משלם עליו בדרך כלל מחיר שקרוב למחיר המחירון או אפילו יותר ממחיר המחירון, בשעה שרכב זה שווה בפועל הרבה פחות.

בעיה נוספת היא שרוכש הרכב יתקשה מאוד למכור אותו בעתיד כי אף אחד לא ירצה לרכוש אותו, בטח שלא במחיר שקרוב למחיר המחירון.

מכירת רכב אובדן להלכה או מכירת רכב שעבר תאונה פחות חמורה מבלי לגלות זאת לרוכש היא הטעיה במכירת רכב.

נקודת האור היחידה במקרים אלה היא שככל שהתאונה הייתה חמורה יותר כך הסיכוי שבית המשפט יקבל את תביעת רוכש הרכב ויורה על ביטול העסקה (לרבות פיצוי כספי והחזר הוצאות משפט) הוא גבוה יותר.

על מנת להקטין את הסיכוי שתקנו רכב משומש שעבר תאונה צריכים לקחת את הרכב למכון לבדיקת רכב. קחו בחשבון שמכון לבדיקת רכבים לא ידע לומר לכם אם הרכב נמצא בסטטוס אובדן להלכה. בשביל לגלות זאת תוכלו לבקש מהמוכר להפיק דרך אתר Infocar את היסטוריית תביעות הביטוח של הרכב. מדובר בבדיקה פשוטה ומהירה, שעולה בסך הכל 10 שקלים. אם המוכר מסרב להפיק טופס זה, הדבר צריך להדליק אצלכם נורה אדומה וייתכן שכדאי לוותר על רכישת הרכב.

הטעיה במכירת רכב משומש – זיוף קילומטראז'

מקרה הונאה נפוץ נוסף בעת רכישת רכב משומש הוא זיוף קילומטראז'. מוכרי הרכבים יודעים שרכב עם קילומטראז' נמוך יותר שווה יותר כסף (מכיוון שהבלאי ברכב קטן יותר), ולכן יהיו לא מעט כאלה שיקטינו במודע ובמכוון את המספר שמציג מד הקילומטראז' (מד אוץ) כדי להטעות את הרוכש לחשוב שהוא קונה רכב חדש יותר או במצב טוב יותר.

הטעיה במכירת רכב משומש שבוצעה בו הפחתה של הקילומטראז' שמוצג בתצוגת הרכב ניתן למנוע די בקלות. עליכם לדרוש את רישיון הרכב העדכני ואת היסטוריית הטיפולים של הרכב.

ברישיון הרכב העדכני יופיע מספר הקילומטרים שהרכב נסע בפועל עד שהגיע למבחן הרישוי השנתי האחרון. אם מספר הקילומטרים שמופיע ברישיון הרכב העדכני גבוה יותר ביחס למספר שמופיע ברכב כך תדעו בקלות שמנסים להונות אתכם.

בדיקה דומה ניתן לבצע גם עם היסטוריית הטיפולים של הרכב. בכל פעם שהרכב מגיע למוסך נרשם מהו מספר הקילומטרים שהרכב נסע עד לאותו ביקור במוסך. אם ישנה אי התאמה בין מה שמופיע בהיסטוריית הטיפולים לבין מה שמופיע במד הקילומטרים ברכב, ישנו חשש גבוה שבוצע זיוף קילומטראז'.

הטעיה במכירת רכב משומש עקב פגמים אחרים ברכב

הטעיה נוספת שמתרחשת במקרים רכבים בעת מכירת רכב משומש היא אי גילוי פגמים הרלוונטיים למכלולי הרכב. לדוגמה: בעל הרכב יודע שיש בעיה במנוע אך לא מגלה זאת לרוכש. החלפת מנוע עשויה לעלות לרוכש הרכב סכומי כסף משמעותיים וספק אם יש מישהו שיסכים לרכוש רכב עם מנוע פגום.

ככל שהפגם ברכב חמור יותר, ויעלה יותר כסף לתקן אותו, כך ישנו סיכוי גבוה יותר שבית המשפט יקבל את טענות התובע בעניין הטעיה במכירת רכב משומש.

עורך דין אדי בליטשטיין
הונו אתכם וחוויתם הטעיה במכירת רכב? צרו קשר עם עורך דין אדי בליטשטיין

לסיכום

הטעיה במכירת רכב רלוונטית לרכבים חדשים וגם משומשים. מטרת ההטעיה או ההונאה היא לקבל מהלקוח תשלום עבור רכב שהוא לא היה קונה אילו היה יודע את כל הפרטים הרלוונטיים.

מיד לאחר שגיליתם שהטעו אתכם יש לפנות בכתב ולהתלונן על כך, ולדרוש ביטול עסקה. אם המוכר לא יסכים לבטל את העסקה פנו בהקדם האפשרי לעורך דין שעוסק בענייני רכב לצורך הגשת תביעה.

קחו בחשבון שככל שתתמהמהו בעניין זה כך הסיכויים לנצח בבית המשפט עשויים להיות נמוכים יותר.

דירוג הגולשים:

5 / 5. 49

No votes so far! Be the first to rate this post.

אנחנו שמחים לדעת שהמאמר סייע לך.

Follow us on social media!

We are sorry that this post was not useful for you!

Let us improve this post!

Tell us how we can improve this post?

הטעיה במכירת רכב
הטעיה במכירת רכב
חזרה לחלק ספציפי במאמר
שיתוף בפייסבוק
שיתוף ב-X
שיתוף בלינקדין
שליחה בוואטסאפ
שליחה בטלגרם
שליחה בדוא"ל
מדוע כדאי לשכור את שירותינו?
מעל 13 שנות ניסיון והצלחות מוכחות
0 +
מעל 750 לקוחות מרוצים
0 +
מאה אחוז יחס אישי לכל לקוח
% 0
תמונה של עורך דין אדי בליטשטיין
עורך דין אדי בליטשטיין

משרדנו עוסק בייצוג תובעים ונתבעים במסגרת תביעות ייצוגיות ותביעות אזרחיות - כספיות מורכבות.

למשרדנו מעל 13 שנות ניסיון והצלחות מוכחות בבתי המשפט.

המלצות רבות מלקוחות קודמים ופרסומים בתקשורת על התיקים שאנו מנהלים תוכלו לקרוא בתחתית העמוד.

עורך דין אדי בליטשטיין דובר את השפות עברית, אנגלית ורוסית.

חיוג לעו"ד אדי בליטשטיין 03-6427876
המלצות מלקוחות קודמים
כותבים עלינו בתקשורת

מידע משפטי בווידאו

מידע משפטי במגוון נושאים
17 קטעי וידאו
מאמרים באותה קטגוריה

לפני שאתם עוזבים...

רוצים לדעת כיצד לנסח נכון כתב תביעה? הצטרפו לרשימת התפוצה שלנו ונעביר אתכם למדריך מקיף ללא תשלום

אנחנו לא שולחים פרסומות וניתן לבצע הסרה בכל שלב